ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові оштрафували телеканал "РТР-Молдова" за ненависть до українців

17.03.2022, 15:29

Рада телебачення та радіо Молдови (СТР) оштрафувала телеканал "РТР-Молдова" на 20 тисяч леїв ($1114).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Половина суми за те, що не були надані програми для моніторингу, і ще 10 тисяч леїв за однобічне й упереджене висвітлення подій в Україні в місцевих новинах і російській програмі "Вєсті нєдєлі" з Дмитром Кисельовим.

СТР переглянув шість випусків новин, що виходили на телеканалі з 11 до 22 лютого включно, а також програму "Вєсті нєдєлі", що вийшла 20 лютого. За даними моніторингу, телеканал у місцевих новинах однобічно та упереджено висвітлював події в Україні та навколо неї, а позицію самої України або не подавав, або вона була формальною.

Аналогічний висновок у ради й за підсумками моніторингу програми "Вєсті нєдєлі", яка вийшла 20 лютого. У раді, зокрема, зазначили, що під час програми ведучий дуже часто використовував вислів "українські нацики". Це можна вважати розпалюванням ненависті.

Також у програмі було багато висловлювань, з яких випливало, що Росія не планує воювати в Україні, а військовий конфлікт намагаються розв'язати західні країни.

Представниця "РТР-Молдова" під час засідання зазначила, що програму "Вєсті нєдєлі" ретранслюють з Росії, тому телеканал не може відповідати за її зміст.

Як повідомляв ІМІ, Латвія у зв'язку із загрозою державній безпеці заблокувала 71 пропагандистський інтернет-ресурс, що пов'язаний з росією.

Країни Європи продовжують вимикати російські пропагандистські канали та вживати інших заходів щодо них.

Liked the article?
Help us be even more cool!