ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові протестують через заборону каналів, які подавали "некоректну інформацію" про війну в Україні

22.12.2022, 14:24
Фото – newsmaker.md
Фото – newsmaker.md

У Кишиневі (Молдова) біля будівлі парламенту триває протест проти рішення комісії з надзвичайних ситуацій призупинити ліцензії на мовлення шести телеканалів – TV6, Orhei TV, Primul in Moldova, Accent TV, NTV Moldova та RTR Moldova.

Акцію ініціювали члени муніципальної ради Кишинева від Партії соціалістів республіки Молдова, які закликали всіх охочих приєднатися, повідомляє молдавське видання Newsmaker.

Також про рішення підтримати протест оголосив Цивільний конгрес.

Учасники протесту скандують "Ні диктатурі", "Ні цензурі". Першою перед присутніми виступила депутат від ПСРМ Аделаїда Раїляну, заявивши, що телеканали закрили через те, що вони говорили про те, що думають громадяни. 

"Кримінальний, фашистський режим закрив рот шести телеканалам", – заявила вона.

Водночас віцеспікер, депутат від Партії соціалістів республіки Молдова Влад Батринча зажадав запросити до парламенту прем'єр-міністра Наталю Гаврилицю та голову Ради телерадіо Ліліану Віцу. Батринча зажадав, щоб вони пояснили причини зупинення ліцензій на мовлення шести телеканалів. У відповідь спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що владі “потрібно продовжувати очищати інформаційний простір від пропагандистських токсинів”.

"Не знаю, як вам, а мені здається, що в нашому інформаційному середовищі пахне краще, менше пропагандистського смороду. Ви відчули це? Деякі вже мають залежність від цього запаху. Ми повинні продовжувати так само, щоб очистити інформаційний простір від пропагандистських токсинів", – сказав Гросу.

Як повідомляв ІМІ, Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови ухвалила рішення про тимчасове позбавлення ліцензії на мовлення шести телеканалів у зв’язку з "некоректною інформацією" про війну в Україні.

"З метою захисту національного інформаційного простору та запобігання ризику дезінформації шляхом поширення неправдивої інформації чи спроб маніпулювання громадською думкою, на основі переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано міжнародні санкції, а також численних висновків Аудіовізуальної Ради через відсутність правильної інформації у висвітленні національних подій, а також війни в Україні, під час надзвичайного стану призупинено дію ліцензії на мовлення шести аудіовізуальних медіасервісів: Primul у Молдові, РТР Молдова, Accent TV, НТВ Молдова, TV6, Orhei TV", – зазначили в уряді Молдови.

Liked the article?
Help us be even more cool!