ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові депутати пропонують перейменувати День перемоги 9 травня на День пам’яті

25.05.2023, 11:07
Фото – eurointegration.com.ua
Фото – eurointegration.com.ua

У Молдові депутати від партії “Дія та солідарність” (PAS) зареєстрували в парламенті законопроєкт про перейменування Дня перемоги 9 травня на День пам'яті, який відзначатиметься 8 травня.

Цю ініціативу обговорять на засіданні парламенту 25 травня, повідомляє NewsMaker.

Згідно з документом, депутати від PAS пропонують перейменувати День перемоги на День пам'яті та примирення на згадку про загиблих у Другій світовій війні. Водночас пам'ятні заходи в Молдові, як і в країнах Європи, відбуватимуться 8 травня.

Автори ініціативи вважають, що це необхідно, щоб перейти до “інтерпретації та сприйняття без супутньої ідеології деяких історичних подій, пов'язаних із Другою світовою війною, у молдавському суспільстві”.

Водночас автори проєкту наголошують, що законопроєкт не ставить за мету гармонізацію національного законодавства із законодавством Євросоюзу.

Як повідомляв ІМІ, 8 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким в Україні щороку 9 травня відзначатимуть як День Європи.

Також Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про встановлення 8 травня Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Liked the article?
Help us be even more cool!