ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську силовики побили й затримали журналіста Радіо Свобода

13.08.2020, 10:14
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Мінську силовики затримали та побили політичного оглядача білоруської служби Радіо Свобода Віталія Циганкова. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла дружина журналіста Ольга Циганкова, яка була затримана разом з чоловіком.

За її словами, їх обох доставили до Московського райвідділу внутрішніх справ міста.

“На вулиці Немига машину зупинив працівник ДАІ, вимагав вийти з машини. З огляду на всі події, коли людей витягують із машини, б’ють і затримують, я відмовилася. Я сказала, що покажу документи з машини. На це працівник ДАІ дуже різко відреагував, почав опускати скло, бити по машині, приставив пістолет через вікно до моєї голови й вимагав вийти. Я, незважаючи на це, поїхала вперед. Нас оточили кілька автомобілів ДАІ, Віталія викинули з машини, побили, поклали на асфальт. Зараз ми перебуваємо в Московському райвідділі внутрішніх справ”, – розповіла вона.

Білоруський правозахисний центр “Весна” повідомляє, що Віталія і Ольгу Циганкових затримали біля медичного університету під час акції медиків. Понад 130 медпрацівників у білих халатах зібралися на проспекті Дзержинського з плакатами “Лікарі проти насильства” і “Зупиніть насильство”. 

За останні кілька днів у Білорусі, де тривають масові протести проти президента Олександра Лукашенка, були затримані ще кілька іноземних журналістів. Декого з них уже звільнили.

Liked the article?
Help us be even more cool!