ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську силовики по готелях шукають іноземних журналістів без акредитації

13.08.2020, 17:30
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Мінську правоохоронні органи провели рейд у готелях, шукаючи іноземних журналістів, які працюють без акредитації. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на джерело з Мінська. 

Принаймні одній іноземній журналістці вдалось уникнути затримання. Вона особисто підтвердила це виданню. Але наразі вона ще не перебуває в безпеці, тому “Детектор медіа” не розголошує її імені та ЗМІ, яке вона представляє.

Також про рейди написав у Twitter громадський діяч і медіатренер Франак Вячорка. Він радить іноземним журналістам залишити готелі та переїхати до приватних квартир, наприклад, через сервіс оренди житла Airbnb.

У Білорусі іноземним журналістам заборонено працювати без акредитації білоруського МЗС. За роботу без акредитації в Білорусі затримали, зокрема, журналістів каналів “Настоящее время” (їх затримали саме в готельних номерах) і “Дождь”, їх вислали з країни із забороною в’їзду до Білорусі на 10 років. Керівництво цих медіа повідомляло, що заздалегідь подавало заявки на акредитацію, але їм або відмовили, або так і не розглянули запит у встановлений строк.

Нагадаємо, що за кілька тижнів до виборів президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив “вислати іноземні ЗМІ” зі своєї країни, бо вони “закликають білорусів до масових заворушень”.

Liked the article?
Help us be even more cool!