ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мелітопольському районі українська журналістка пішла на співпрацю з окупантами

08.05.2023, 11:10
Фото – архів Людмили Шклярук
Фото – архів Людмили Шклярук

У Якимівці Мелітопольського району (окупована частина Запорізької області) журналістка і фотографка Людмила Шклярук подалася на службу до окупантів. Вона просуває наративи росіян та веде місцевий телеграм-канал, повідомляє РІА Мелітополь.

Шклярук працювала журналісткою, фотографкою та редакторкою місцевої газети "Слово трудівника". Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну пішла працювати на окупантів, веде пропагандистський телеграм-канал "Типова Якимівка".

"З приходом рашистів почала розповідати байки про "укронацистів" та "бандерівців, які їдять дітей". Це тим більше сумно, якщо знати, що до війни, як пишуть місцеві жителі, вона "радісно писала статті про українські свята та бігала з українським прапором. Також Людмила вважає виправданим ракетний обстріл міст. І навіть радіє їм", – зазначає видання.

Також Шклярук бере участь у різних флешмобах. Наприклад, у вересні 2022 року вона пропонувала всім лояльним до рашистів місцевим жителям робити фото з триколором чи солдатом Росії та публікувати його в соцмережах. Сама вона зробила одразу два фото – і з тодішнім окупаційним головою Якимівки Максимом Зубарєвим, і з російськими військовими.

Як повідомляв ІМІ, колишня ведуча ТБ “Бердянськ” Юлія Ваченкова з червня 2022 року співпрацює з російськими окупантами й знімає пропагандистські сюжети.

Liked the article?
Help us be even more cool!