ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мелітополі окупанти взяли в заручники батька журналістки "РІА-Мелітополь"

23.03.2022, 14:36
Фото – Світлана Залізецька
Фото – Світлана Залізецька

Російські окупанти взяли в Мелітополі (Запорізька область) у заручники батька директорки “Головна газета Мелітополя”, сайту “РІА-Мелітополь” Світлани Залізецької. Журналістка попросила ІМІ оприлюднити цей інцидент.

Як повідомляє РІА-Мелітополь, до будинку журналістки троє окупантів прийшли з обшуком о 7-й ранку 23 березня.

У будинку перебували батьки пенсіонери – мати та батько. Один з окупантів був у цивільному, і двоє військових з автоматами. У будинку перевернули все. Батька 75 років Залізецького Йосипа Станіславовича вони вивезли в невідомому напрямку. Вимога одна – повернеться додому лише після того, як дочка прийде до них. Пояснення про те, що доньки немає в місті, на окупантів не вплинули. Родичі намагаються дізнатися, де перебуває батько Світлани Залізецької, але з ними ніхто не бажає говорити на цю тему.

“Я розцінюю такі дії окупаційних сил російської федерації як тероризм. Взявши в заручники мого старого батька, вони намагаються досягти співпраці або вимагатимуть зупинити роботу сайту. Окупанти знайшли документи – карту поляка – і стали запитувати в мами все про родичів у Польщі. Раніше зі мною Галина Данильченко (колаборантка, очолює окупаційну адміністрацію міста Мелітополя. – Ред.) провела попередню “профілактичну” бесіду. Наступна зустріч мала бути з комендантом. Її результат був прогнозований, тому я залишила місто. В іншому разі сиділа б у катівнях казематів окупантів, як міський голова Іван Федоров, громадська активістка Ольга Гайсумова та Сергій Прийма, якого досі тримають у неволі”, – зазначила Світлана Залізецька.

Вона звернулася до всіх колег з НСЖУ, міжнародних організацій з проханням оприлюднити цей інцидент і допомогти звільнити з полону її батька. 

“Він пережив інсульт, мама пережила великий інфаркт із зупиненням серця. Такі методи впливу вважаю нацистськими. Якщо з моїми батьками щось трапиться, це буде на совісті окупантів”, – сказала Світлана Залізецька.

Нагадаємо, 21  березня російські окупанти викрали всю редакцію МВ-холдингу, після чого його керівник Михайло Кумок ухвалив рішення призупинити роботу всього холдингу.

Liked the article?
Help us be even more cool!