ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мелітополі окупанти викрали журналістів "Мелітопольських відомостей" (оновлено)

21.03.2022, 11:30
Фото – mv.org.ua
Фото – mv.org.ua

У Мелітополі Запорізької області представники окупаційної влади викрали кількох працівників редакції “Мелітопольські відомості” (МВ), повідомляє місцеве видання РІА-Мелітополь.          

“Додому до журналістів Юлії Ольховської та Любові Чайки, видавця Михайла Кумока, випускового редактора газети “Мелітопольські відомості” Євгенії Борян прийшли озброєні люди, забрали їх і відвезли невідомому напрямку. Росіяни намагаються домогтися співпраці”, – йдеться в повідомленні на сайті МВ. 

Наразі сайт МВ не працює, але видання повідомило про викрадення в телеграм-каналі. Також про викрадення повідомила донька Михайла Кумока Тетяна. 

Представники холдингу звертаються до керівництва міста та країни, колег з української та світової преси виступити на захист мелітопольських представників преси. 

Оновлення. За даними ІМІ, окупанти вже відпустили Євгенію Борян. Її забрали, з нею провели бесіду і вона повернулася.

Про те, що окупанти відпустили трьох журналісток МВ після розмов про необхідність співпрацювати із загарбниками написало видання "Місцеві вісті – Мелітополь" у Facebook.      “Поки що знаходиться в невідомому місці Михайло Кумок”, – написало видання.

Як повідомив Інститут розвитку регіональної преси, родина Кумків і редакція "Мелітопольських відомостей" у безпеці. Загарбники відпустили Михайла, його дружину Віру, доньку Тетяну, журналісток Юлію Ольховську й Любов Чайку, а також редакторку газети Євгенію Борян.

Михайла Кумока із родиною та колегами забрали з домівки російські окупанти, щоби провести “профілактичні бесіди” й буцімто “налагодити співпрацю”.

Нагадаємо, Мелітополь перебуває під контролем російських військ. У місті регулярно відбуваються протести місцевих жителів проти російського вторгнення.

Раніше окупанти викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова та громадську діячку Ольгу Гайсумову.

Liked the article?
Help us be even more cool!