ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці застрелили журналіста, який писав критичні матеріли про владу

22.01.2019, 11:16
Фото - Fuente- El Univers / rsf.org

34-річного журналіста Рафаеля Муруа Манрікеса знайшли мертвим 20 січня неподалік міста Санта Росаліа (Мексика). Про це повідомляє правозахисна організація “Репортери без кордонів”.

Організація вимагає розслідувати насамперед версію, пов’язану із його професіональною діяльністю.

Тіло журналіста з вогнестрільними ранами грудної кліки знайшли в канаві. Того ж дня родина повідомляла поліції про його зникнення.

Рафаель Муруа Меанрікес був директором та засновником місцевого радіо Radio Kashana 93.3 FM у Санта Росаліа. У листопаді 2018 року він звертався до поліції із заявою, в якій ішлося про погрози вбити його, фізичні напади та наклепницькі повідомлення про нього.

Усе це журналіст пов’язував зі своїми критичними матеріалами проти мера Мулеху, Феліпе Прадо Батіста. Він закликав місцеву владу дотримуватися свободи слова. З червня 2017 року журналіст перебував під федеральним захистом.

“Влада Нижньої Каліфорнії повинна провести вичерпне розслідування цього сумної розправи та надати перевагу професійній версії, – заявив Еманюель Коломб’є, директор Латино-американського бюро RSF. – Перед обличчям цієї нової помилки федерального механізму захисту RSF закликає президента Лопеса Обрадора провести реформи та продумати глибинні зміни у механізмі безпеки для журналістів у Мексиці”.

У 2018 році щонайменше дев’ять журналістів, за інформацією Репортерів, було вбито в Мексиці у зв’язку з професійними обов’язками.

Мексика посідає 147-ме місце серед 180 країн у Світовій класифікації свободи слова, що оприлюднюють “Репортери без кордонів”.

Як повідомляв ІМІ, 13 січня 2019 року у місті Нуево-Ларедо (Мексика) був убитий журналіст Карлос Домінгес. Слідство підозрює, що журналіста могли вбити через професійну діяльність

Liked the article?
Help us be even more cool!