ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці з початку року вбили п’ятого журналіста

14.02.2022, 09:59
Фото – reuters.com
Фото – reuters.com

У Мексиці вбили п’ятого працівника ЗМІ з початку року: незалежного журналіста Гебера Лопеса застрелили в південному штаті Оаксака.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Лопеса, який очолював сайт новин NoticiasWeb, атакували в студії, де він записував випуски новин.

Місцева поліція повідомляє, що заарештувала двох підозрюваних, слідство триває. Повідомляється, що Лопес отримував погрози з 2019 року. Він регулярно писав про політику, зокрема про корупцію місцевої влади.

ЗМІ зазначає, що в січні по всій Мексиці пройшли демонстрації, спричинені вбивствами трьох журналістів з початку року. 10 січня був убитий репортер Хосе Луїс Гамбоа, 17 січня зарізали фотокореспондента Маргаріто Мартінеса, а 23 січня була знайдена мертвою у своєму автомобілі журналістка Лурдес Мальдонадо Лопес. Також за день після мітингів було скоєно напад на Хосе Ігнасіо Сантьяго, але йому вдалося врятуватися від озброєних переслідувачів. Четвертим убитим журналістом став Роберто Толедо.

Правозахисники заявляють, що в Мексиці між 2000 та 2021 роками вбито загалом 145 журналістів, що робить цю країну однією з найнебезпечніших у світі для свободи слова. Повідомляється, що причиною вбивств вважають діяльність наркокартелей та кримінальних угруповань, яку висвітлюють журналісти.

Як повідомляв ІМІ, у Мексиці за січень 2022 року вбили трьох журналістів: Альфонсо Маргаріто Мартінес Есківель та Лурдес Мальдонадо Лопес загинули в прикордонному місті Тіхуана, Хосе Луїс Гамбоа Аренас – у портовому місті Веракрус.

Згідно з даними RSF, у 2021 році в Мексиці вбили щонайменше сім журналістів, це робить її найсмертоноснішою країною у світі для ЗМІ. Вона посідає 143-тє місце зі 180 у Всесвітньому індексі свободи преси за 2021 рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!