ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці звільнили трьох викрадених журналістів

27.11.2023, 11:35

Трьох мексиканських журналістів, викрадених минулого тижня в штаті Герреро, звільнили неушкодженими внаслідок пошукової роботи безпекових служб. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на офіс генпрокурора штату.

Троє журналістів, яких відпустили 25 листопада, були серед п’яти осіб, зниклих з туристичного містечка Таско, щодо яких генпрокуратура цього тижня заявляла, що веде розслідування.

Очільників цифрової платформи RedSiete Сільвію Арсе й Альберто Санчеза звільнили 25 листопада вранці. Їх викрали 22 листопада озброєні чоловіки, які вдерлися до центральних офісів видання в Таско.

Третім звільненим журналістом був директор тижневика “El Espectador de Taxco” Марко Толедо. Дружину та сина Толедо також викрали п’ятеро озброєних чоловіків, що проникли в їхнє помешкання 19 листопада.

В генпрокуратурі заявили, що дружина Толедо вже на волі, а пошук сина журналіста триває.

Як повідомляв ІМІ, у Мексиці, в місті Таско (штат Герреро), з 19 до 22 листопада викрали трьох журналістів та двох їхніх родичів.

За даними організації “Репортери без кордонів”, Мексика вважається однією з найнебезпечніших країн у світі для журналістів.

У Мексиці вбили п’ятого журналіста за цей рік. Фотографа Ісмаеля Віллаґомеза знайшли застреленим у машині в прикордонному місті Сьюдад-Хуарес вночі 17 листопада.

Лише за останні п’ять років КЗЖ зафіксував убивство принаймні 52 журналістів у Мексиці. Минулий рік був для журналістів найсмертельнішим: тоді загинуло 15 репортерів.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук 

Liked the article?
Help us be even more cool!