ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці викрали трьох журналістів та їхніх родичів

У мексиканському місті Таско (штат Герреро) у період з неділі по середу викрали трьох журналістів та двох їхніх родичів.

Про це за посиланням на Associated Рress пише Укрінформ.

Зокрема, щонайменше п'ятеро озброєних людей 19 листопада викрали власника тижневика El Espectador Марко Антоніо Толедо, його дружину і сина.

Раніше Толедо отримував погрози від наркокартелю.

Державна прокуратура оголосила про розшук Толедо і його сім’ї.

Крім того, організація з захисту прав преси "Стаття 19" повідомила про викрадення 22 листопада подружжя журналістів Сільвії Арсе і Альберто Санчеса, які працювали у RedSiete.

Цей випадок називають одним із наймасовіших нападів на репортерів в одному місці в Мексиці. Востаннє таке фіксували у 2012 році, коли в місті Веракрус на узбережжі Мексиканської затоки виявили у каналі тіла трьох новинних фотографів у поліетиленових пакетах. У червні 2011 року протягом тижня троє журналістів були вбиті або зникли безвісти в тому ж місті. Тоді в убивствах звинуватили наркокартель "Зетас".

У Таско місцевий картель La Familia Michoacana і банда Tlacos ведуть боротьбу за територію.

За даними організації "Репортери без кордонів", Мексика вважається однією з найнебезпечніших країн у світі для журналістів.

Як повідомляв ІМІ, у Мексиці вбили п’ятого журналіста за цей рік. Тіло фотографа Ісмаеля Віллаґомеза знайшли застреленим у машині в прикордонному місті Сьюдад-Хуарес вночі 17 листопада.

Цьогоріч у Мексиці було вбито щонайменше трьох інших журналістів, що зробило країну одним з найнебезпечніших місць для журналістів у світі серед держав, де не ведуться воєнні дії.

Лише за останні п’ять років КЗЖ зафіксував убивство принаймні 52 журналістів у Мексиці. Минулий рік був для журналістів найсмертельнішим: тоді загинуло 15 репортерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!