ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці вбили журналіста після публікації статті про зникнення 43 студентів

23.08.2022, 10:41
Фото – REUTERS / Lenin Ocampo Torres
Фото – REUTERS / Lenin Ocampo Torres

У Мексиці застрелили журналіста Фредіда “Фреді” Романа у власному авто. Вбивство сталося 22 серпня в прибережному мексиканському штаті Герреро, повідомляє Reuters із посиланням на представників влади.

Журналіст удень у місті Чильпансінго потрапив у засідку, влаштовану озброєними нападниками на мотоциклі, повідомляють місцеві ЗМІ.

Романа вбили одразу після публікації матеріалу про можливу причетність місцевих політиків до зникнення 43 студентів у 2014 році, яке минулого тижня слідчі назвали державним злочином.

За даними правозахисної організації “Article 19”, смерть журналіста сталася після вбивств щонайменше трьох інших мексиканських журналістів цього місяця і щонайменше 18 – цього року.

Організації з питань свободи ЗМІ заявили, що з'ясовують, чи могла смерть Романа бути пов'язана з його професією.

Як зазначає “Article 19”, 2022 рік став найбільш смертоносним для мексиканських журналістів за всю історію країни. Насильство проти преси стрімко зросло за адміністрації президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який обійняв посаду 2018 року.

Як повідомляв ІМІ, на початку серпня в Мексиці вбили журналіста Ернесто Мендеса, головного редактора новинного сайту Tu Voz. Він став 13-м медійником, загиблим у Мексиці цього року, принаймні дев'ять з них убито через їхню професійну діяльність. Мексика опинилася на 127-му місці в щорічному Індексі свободи преси міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!