ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці вбили журналіста

05.08.2022, 12:34
Фото – latestusnewshub.com
Фото – latestusnewshub.com

У Мексиці в районі Сан-Луїс-де-ла-Пас міста Гуанахуато вбили журналіста Ернесто Мендеса, головного редактора новинного сайту Tu Voz. Про це повідомив у твіттері губернатор Гуанахуато Дієго Родрігес Вальєхо, пише "Читомо".

Напад на Мендеса скоїли, коли він перебував у компанії чотирьох інших чоловіків. Усі, окрім одного чоловіка, який отримав тяжкі поранення, загинули. За даними міжнародної правозахисної організації Article 19, злочин скоїли, коли озброєні спецпризначенці ввірвалися в бар, що належить родині Мендес. Раніше журналісту погрожували.

На цей час невідомо, чи був напад пов’язаний з журналістською роботою Мендеса, його роллю як представника місцевого бізнесу в плануванні майбутнього ярмарку чи з чимось іншим.

Організація свободи преси Article 19 закликала уряд запропонувати захист колегам і родичам Мендеса.

Ернесто Мендес став 13-м медійником, загиблим у Мексиці цього року, принаймні дев'ять із них вбиті через свою професійну діяльність. Відповідно до звіту Article 19, насильство проти працівників ЗМІ в країні різко зросло за час Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який зараз обіймає посаду президента Мексики.

Нагадаємо, Мексика опинилася на 127-му місці в щорічному “Індексі свободи преси” міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!