ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці наркокартель пригрозив убити телеведучу

10.08.2021, 14:52
Фото - Enrique Castro/AFP/Getty Images
Фото - Enrique Castro/AFP/Getty Images

Члени найпотужнішого мексиканського наркокартелю “Халіско Нове покоління” розповсюдило у соцмережах відео з погрозами вбити ведучу телеканалу Milenio Асусену Уресті за неправильне, на їхню думку, висвітлення подій в штаті Мічоакан, повідомляє Le Monde. 

На відео чоловік в оточенні озброєних осіб в балаклавах зазначив, що вимагав “справедливого” висвітлення конфлікту з іншими угрупуваннями в західному штаті Мічоахан. За його словами, телеканал надавав перевагу у своїх сюжетах так званим групам самозахисту, які протистоять CJNG, замість правдивого інформування про конфлікт. 

“Я примушу тебе вдавитися своїми словами, навіть якщо мене звинуватять у вбивстві жінки”, - сказав чоловік, повідомляє BBС.

Як пише видання, картель CJNG відомий найкривавішими розправами. США оголосили 10 мільйонів винагороди за інформацію, що допоможе арештувати її лідера Немесіо Осегера Сервантеса. Минулого року 26 осіб було вбито під час нападу CJNG на центр реабілітації наркоманів.

Представник президента Мексики Хесус Рамірес Куевас написав у твітері, що уряд має запровадити “заходи необхідні щоби захистити журналістів, яким погрожують, та редакції”.

Мексика - одна з найнебезпечніших країн для журналістів у світі. У період з 2002 до 2021 роки 135 журналістів було вбито у Мексиці, з а даними Міжамериканської комісії прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!