ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі окупанти змушують школярів писати їм листи подяки

02.05.2023, 17:14
Фото – Getty Images
Фото – Getty Images

Маріупольських школярів змушують писати листи подяки російським окупантам. Тамтешні старшокласники отримали завдання – написати листи вдячності російським армійцям, повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

"Вчителі надали шаблон, згідно з яким кожен учень має подякувати за "спеціальну військову операцію", – кажуть у міськраді.

Крім цього, у Маріуполі ввели новий перелік обов’язкових книжок для вивчення в закладах середньої освіти:

"У них повний радянський набір. Маріупольські учні мають тепер читати "Молоду гвардію" Олександра Фадєєва, "Брестську фортецю" Сергія Симонова та "Як закалялась сталь" Миколи Островського".

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. В окупованому Маріуполі "освітяни" змушують дітей дивитися пропагандистський фільм про анексію Криму. Також у Маріуполі росіяни змушують школярів шикуватися в лінійку, слухати гімн Росії та підіймати російський прапор. В окупованому місті Токмак Запорізької області окупаційна адміністрація змушує школярів писати листи російським військовим. У школах Мелітополя Запорізької області окупанти також змушують дітей писати листи російським солдатам. А в Бердянську Запорізької області росіяни влаштували рейди по родинах, які не віддають дітей до місцевих шкіл. На окупованій території Луганської області росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. "Займається цим керівництво цих навчальних закладів. Дивляться, на що діти підписані, дивляться історію відвідувань. Залякують батьків ледь не тим, що позбавлять батьківських прав. Постійно погрози, і діти через це не хочуть ходити в школу", – каже головний редактор видання "Трибун" Олексій Артюх.

Liked the article?
Help us be even more cool!