ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві заблокують IP-адреси, за якими доступна російська пропаганда

22.06.2023, 15:37
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Литовська комісія з радіо і телебачення вирішила заблокувати IP-адреси, де можна дивитися заборонені в країні російські пропагандистські телепрограми.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на LRT.

“Це рішення було ухвалене відповідно до регламенту Ради Європейського Союзу, що накладає обмежувальні заходи на поширення дезінформації та пропаганди проти ЄС та його держав-членів”, – повідомив регулятор.

Оскільки заборонені телепрограми доступні в інтернеті, комісія вирішила, що інтернет-провайдери повинні вжити всіх можливих заходів для запобігання доступу до контенту, переліченого в постанові.

Згідно з регламентом, забороняється трансляція або допомога в трансляції контенту, наданого юрособами, занесеними до списків додатка до документа. Обмеження поширюються, зокрема, на кабельне, супутникове з'єднання, IP-телебачення, інтернет-провайдерів, платформи для обміну відео або застосунки.

У регламенті, ухваленому Радою ЄС, вказані такі канали, які підпадають під обмежувальні заходи: Russia Today English, Russia Today UK, Russia Today Germany, Russia Today France, Russia Today Spanish, Sputnik, Russia RTR / RTR Planeta, Russia 24 / Russia 24, TV Centre International, НТВ / NTV Mir, Россия 1, РЕН ТВ, Первый канал.

Як повідомляв ІМІ, Болгарія дослідила, що в країні велика мережа сайтів-сміттярок поширювала неправдиві новини та дезінформацію, зокрема російську.

Liked the article?
Help us be even more cool!