ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві видали брошуру, як діяти на випадок кризи чи війни

У Литві випустили брошуру “Якщо криза чи війна: як поводитися?” з порадами щодо дій у кризових ситуаціях, зокрема під час воєнного стану. Вона безкоштовно поширюватиметься серед жителів Литви та допоможе сім'ям розробити власний план безпеки, повідомляє LRT.

Міністр оборони країни Лаурінас Кащюнас під час презентації брошури зазначив, що в ній немає готового алгоритму дій, але “це основа для того, щоб почати думати, моделювати можливі сценарії в певній частині спільноти”.

Брошура “Якщо криза чи війна: як поводитися?”, видана в Литві. Фото – BNS

Видання випустили накладом майже 900 тисяч. Жителі країни отримають його на початку 2025 року.

“З одного боку, є велика частина суспільства, яка має можливість іти в комендатури, до Союзу стрільців, у добровольчі сили оборони”, – сказав Кащюнас.

З іншого боку, за словами міністра, частина населення хоче знати, як у кризових ситуаціях подбати про безпеку своєї родини та близьких. Саме для цієї частини населення і призначено видання.

У виданні представлено поради про те, як підготуватися до кризової ситуації в мирний час, які предмети потрібно мати із собою, як підготувати набір першої допомоги, які запаси продуктів мати, що має бути в “тривожній валізі”.

Видання також радить, що робити, якщо Литва перебуває в небезпеці, як поводитися під час воєнного стану. Там же описано поради психолога – як допомогти близьким, як контролювати свої емоції під час війни.

Як повідомляв ІМІ, у Литві парламентський Комітет з культури представив план захисту культурних цінностей на випадок війни

Liked the article?
Help us be even more cool!