ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві стався скандал через вечір російської музики. Її замінили українською

24 лютого в Литві відбулися заходи до других роковин вторгнення Росії до України. Цього ж дня клайпедський нічний клуб Jazzpilis планував провести вечір російської музики. Це привернуло увагу громадськості, і незабаром  російську музику змінили українською. А клуб перепросив "за непорозуміння".

Про це пише Delfi.

Попри вибачення власники приміщення вирішили розірвати договір про оренду з клубом Jazzpilis. Інформацію про те, що Jazzpilis 24 лютого запланував вечір російської музики, поділився громадський діяч Андрюс Тапінас.

Мер Клайпеди Арвідас Вайткус засудив таке рішення клубу, а міністр культури Симонас Кайріс заявив, що "вражений".

"Поза сумнівом такий вибір репертуару вражає, я вже не говорю про обрану дату. Однак клуби й такий бізнес не та сфера, якою займається Мінкульт, тому від докладних коментарів ми утримаємося", – сказав міністр.

Арвідас Вайткус запевнив, що муніципалітет зв'язався з господаркою клубу і вона обіцяла скасувати вечір російської музики.

"Клайпедський муніципалітет не видає дозволу на проведення заходів у приватних приміщеннях, які організовують приватні особи. На моє прохання відповідальні особи муніципалітету зв'язалися з господаркою нічного клубу, яка перепросила "за непорозуміння" і сказала, що не стежить за інформацією. Однак мені це не зрозуміло. Це складно зрозуміти з погляду здорового глузду, як можна не цікавитись і не знати, що відбувається поряд з Литвою. Там люди щодня борються за свою свободу ціною своїх життів. У репертуарі буде українська музика. Дуже шкода, що таке відбувається”, – зауважив Вайткус.

Представники клубу підтвердили Delfi, що плани змінюються.

"Ми перепрошуємо за непорозуміння. Ми не цікавимося політикою, у нас немає з нею нічого спільного. Ми не підтримуємо жодних військових дій, ненависті. Дуже шкодуємо", – сказано в коментарі.

За даними порталу Lrt.lt, клуб Jazzpilis орендує приміщення в групи Vakarų laivų gamyklа (VLG). Компанія вирішила розірвати договір про оренду приміщень.

Liked the article?
Help us be even more cool!