ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві пропонують штрафувати за образу журналістів

Спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен пропонує запровадити штрафи за образу журналістів. Вона підготувала та зареєструвала в секретаріаті сейму поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення, повідомляє LRT.

Якщо поправки будуть ухвалені, вони дозволять накладати штраф у розмірі від 50 до 300 євро за образу журналіста письмовою, усною, жестикуляційною, образливою, провокаційною чи іншою поведінкою.

За словами спікерки, професійні організації, які об'єднують журналістів, регулярно порушують питання про те, що під час законного збору інформації журналісти зазнають образ, приниження їхньої честі та гідності, що заважає виконанню ними своїх професійних функцій.

“Особливо часто це відбувається в період складних соціально-економічних або політичних подій, коли журналісти, висвітлюючи важливі події в громадських місцях і збираючи інформацію законними способами, зазнають образ, погроз та інших протиправних дій, що перешкоджають їхній професійній діяльності”, – йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Згідно з пропозицією, розслідування адміністративних правопорушень, пов'язаних із зазіханням на гідність журналістів, здійснюватиме інспектор з журналістської етики, який складатиме протоколи про адміністративні правопорушення.

Як повідомляв ІМІ, раніше суд у Мілані (Італія) зобов’язав журналістку Джулію Кортезе виплатити прем’єрці Джорджії Мелоні компенсацію в розмірі 5 тисяч євро за висміювання її в соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!