ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Італії зобов'язав журналістку виплатити Мелоні 5 тис. євро за висміювання її зросту

18.07.2024, 14:21
Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні. Фото – gdb.rferl.org

Суд у Мілані (Італія) зобов’язав журналістку Джулію Кортезе виплатити прем’єрці Джорджії Мелоні компенсацію в розмірі 5 тисяч євро за висміювання її в соцмережі. Про це повідомляє Reuters із посиланням на агентство ANSA та інші місцеві медіа.

У жовтні 2021 року журналістка Джулія Кортезе висміяла зріст Мелоні (тоді ще опозиційної політикині) у соцмережі Х (тоді – Twitter), що було визначено як “бодішеймінг”.

Кортезе опублікувала колаж із Мелоні на тлі фото покійного лідера фашистської Італії Беніто Муссоліні, а також написала кілька твітів: “Я тебе не боюся, Джорджіє Мелоні. Зрештою, твій зріст лише 1,2 метра. Я тебе навіть не бачу”.

За даними різних медіа, зріст Мелоні дорівнює від 1,58 м до 1,63 м.

Після сварки з Кортезе в соцмережі Мелоні подала позов проти журналістки.

Кортезе може оскаржити вирок. Водночас адвокат Мелоні сказав, що прем’єрка пожертвує будь-яку отриману компенсацію на благодійність.

Видання нагадує, що цього року “Репортери без кордонів” відзначили велику кількість судових позовів проти журналістів в Італії, які відкинули країну на п’ять позицій вниз (до 46-го місця) у їхньому Всесвітньому індексі свободи преси за 2024 рік.

Це не вперше, коли Мелоні судиться з журналістом. Торік римський суд оштрафував автора бестселерів Роберто Савіано на 1 тисячу євро й стягнув з нього судові витрати за те, що 2021 року він образив Мелоні на телебаченні через її жорстку позицію щодо нелегальної імміграції.

У травні 2024 року журналісти суспільного мовника Італії RAI організували страйк, звинувативши правий уряд прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні в придушенні свободи слова.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!