ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві під вплив пропаганди РФ потрапляє здебільшого російськомовне населення – медіаменеджерка

26.01.2023, 11:00
Фото – nrada.gov.ua
Фото – nrada.gov.ua

У Литві під дію російської пропаганди найбільше підпадає російськомовне населення. З роками відсоток таких людей зменшується, однак вони ще є.

Про це проєкту "Media Heart of Ukraine" Національної ради з питань телебачення та радіомовлення розповіла медіаменеджерка із Запоріжжя, яка через повномасштабного вторгнення виїхала до Литви Дар’я Бєлікова.

“Я роблю максимум для того, щоб унеможливити подібні контакти. Наприклад, завжди починаю розмову англійською, а не російською. І тільки якщо людина зовсім не розуміє англійської (це переважно старше покоління), переходжу на російську. Загалом російськомовні литовці до війни споживали величезну кількість контенту з РФ. Російські канали тут заборонили тільки після початку повномасштабної війни. Впевнена, це рішення матиме великий позитивний ефект у протидії пропаганді. Бо далеко не всі російськомовні будуть готові розшукувати десь в інтернеті новини першого каналу, обходити заборони, використовувати заради цього VPN і т.д”, – розповіла Дар’я.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2022 року Сейм Литви проголосував за закон "про дерадянізацію", який передбачає заборону пропаганди тоталітарних і авторитарних режимів та їхніх ідеологій з використанням громадських об’єктів.

У вересні 2022 року у Вільнюсі (Литва) проходила виставка фотографій українських журналістів на війні #OntheFrontlinesofTruth.

Liked the article?
Help us be even more cool!