ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові викрили мережу агітаторів, які працювали на бойовиків "ЛНР"

01.09.2022, 17:24
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Львові викрили роботу мережі проросійських агітаторів, які працювали на бойовиків “ЛНР” та вели на території регіону підривну інформаційну діяльність проти України.

Про це повідомляють СБУ та Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, пропагандисти виконували чіткі інструкції кураторів з “управління гуманітарних операцій лнр”, яке підконтрольне російським спецслужбам. Вони поширювали фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти лише Львівського регіону. Їхньою основною метою було охопити якомога більше місцевої аудиторії. 

Використовуючи фейкові профілі в соцмережах та на афілійованих сайтах, вони виправдовували злочини рф, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи.

За даними слідства, бойовики “найняли” одного з фігурантів віддалено виконувати функції ІТ-спеціаліста псевдоуправління “ЛНР”. Львів'янин створив групу в соцмережах під назвою “Львівська народна республіка”, на якій разом зі спільниками вів підривну інформаційну діяльність проти України, висловлювався на підтримку країни-агресора, глорифікуючи “досягнення” влади рф. Також він наповнював антиукраїнські інформресурси, які визначили для нього його російські куратори, зокрема сайт “ВосходИнфо”.

Під час обшуків за місцем його проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності та співпраці з окупантами на комерційній основі.

За матеріалами СБУ фігуранту повідомлено про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Іншим фігурантам кримінального провадження готується заочне повідомлення про підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!