ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові учні приватних шкіл зможуть навчатися в центрах національно-патріотичного виховання

У Львові в центрах національно-патріотичного виховання навчатимуться діти з комунальних та приватних закладів освіти. Управління освіти Львівської міської ради запустило реєстраційну форму для приватних шкіл міста, які б хотіли проводити такі навчання для своїх старшокласників у навчально-патріотичних центрах міста.

У цих закладах учні навчатимуться базових практичних навичок та відпрацьовуватимуть здобуті знання з предмета “Захист України”.

На навчаннях разом з інструкторами школярі  відпрацьовуватимуть домедичну і тактичну підготовку, вчитимуть, як  безпечно діяти в складних ситуаціях та правильно поводитися зі зброєю,  і навіть зможуть повправлятися в керуванні дронами.

“Від початку створення мережі національно-патріотичних центрів у Львові ми розуміли, що для нас це дуже важливий пріоритет. Ми поставили перед собою завдання, аби в цих центрах могли опановувати нові дуже важливі навички усі діти нашого міста, незалежно від того, у якій школі вони навчаються: комунальній чи приватній”, – зауважив керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Він наголосив, що це повністю безкоштовне навчання, адже місто має своїх працівників.

“Ми готові співпрацювати, аби викладання предмета "Захист України" відбувалося в найкращих умовах. Будемо раді, якщо приватні заклади скористаються цією можливістю”, додав Андрій Закалюк.

У Львові працює  ціла мережа  центрів національно-патріотичного виховання, до якої входить 10 закладів.

Оновлення курсу “Захист України”

Як повідомляв ІМІ, Міністерство освіти та науки запрошує на навчання тренерів для вчителів, які викладатимуть дисципліну “Захист України”.

Стати тренером/-кою можуть:

  • вчителі предмета “Захист України” та суміжних предметів;
  • інструктори центрів цивільного захисту;
  • демобілізовані захисники і захисниці України;
  • фахівці, які активно працюють з молоддю.

Предмет “Захист України” відповідно до його оновленого формату викладатимуть дітям раз на місяць, заняття триватиме шість годин.

Кабінет Міністрів виділяє 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу “Захист України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!