ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові TikTok-блогерів покарають за інсценування викрадення людини

30.09.2021, 16:00
Фото – скріншот з відео 1+1
Фото – скріншот з відео 1+1

У Львові чотирьом блогерам TikTok, які інсценували викрадення людини в центрі міста, загрожує або штраф, або виправні роботи, або адміністративний арешт, повідомляє Zaxid.Net

Так, під час знімання відео для TikTok хлопці силою запхали в автомобіль дівчину й утекли. Один з перехожих повідомив про це поліцію, і в місті оголосили план перехоплення. Коли ж виявилося, що викрадення львів’янки – це постановка, на блогерів склали адмінпротоколи.

Відео зняли 23 вересня, а згодом його оприлюднили на TikTok-сторінці одного з учасників ролика Андрія Гавриліва. На відео видно, що двоє чоловіків у балаклавах підбігли до дівчини, яка йшла в людному місці, неподалік Оперного театру, і силоміць заштовхали її в чорний Mercedes. Водночас дівчина кричала і пручалась. Після цього автомобіль швидко залишив місце події.

Перехожі не прийшли на допомогу дівчині, однак один з них зателефонував у поліцію. Як повідомила 30 вересня виданню речниця поліції Світлана Добровольська, у місті одразу ввели спецоперацію з перехоплення автомобіля, а патрульна поліція розпочала пошуки машини.

“Надійшло повідомлення, що невідомі особи на проспекті Свободи силоміць заштовхали в автомобіль дівчину і втекли в невідомому напрямку. Звичайно, поліцейські ввели спецоперацію, розпочався розшук. Патрульні поліцейські виявили водія і зупинили його”, – розповіла Світлана Добровольська.

Автомобіль виявили в центрі орієнтовно за пів години після дзвінка перехожого. Поліцейські встановили чотирьох осіб, які були в машині. Вони пояснили, що є блогерами й знімали відео для соцмереж. У такий спосіб інформація про викрадення людини не підтвердилась.

На чотирьох молодих людей, дівчину і трьох хлопців віком до 27 років склали адмінпротоколи за статтею про дрібне хуліганство.

Один з акторів цього відео Остап Оскар розповів журналістам телеканалу “Україна”, що вони з друзями не очікували, що знімання спровокують виклик поліції. За словами блогера, вони мали на меті зняти соціальний ролик.

“Наші очікування були такі, що ми не доведемо зйомки до кінця: небайдужі люди включаться в процес і, відповідно, ми одразу пояснимо, що відбувається. Відбувалося все не так, як гадалось, і ми зрозуміли, що перейшли певну межу”, – пояснив він.

Чотирьом авторам відео загрожує або штраф 119 грн, або виправні роботи до 60 годин, або адміністративний арешт на 15 діб. Остаточне покарання блогерам обере суд.

Як повідомляв ІМІ, у Харкові TikTok-блогери проникли на Харківський тракторний завод та вели звідти знімання. СБУ пообіцяла відреагувати на це.

Liked the article?
Help us be even more cool!