ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові тероборона і поліція перешкоджали журналістам Sky News, вимагаючи видалити відео

18.03.2022, 16:04
Фото - АР
Фото - АР

У Львові 18 березня представники територіальної оборони перешкоджали знімальній групі Sky News висвітлювати наслідки ударів по авіаремонтному заводу. Про це Інституту масової інформації повідомила продюсерка команди Sky News Оксана Расулова.

Після ударів по авіаремонтному заводу журналісти поїхали якнайближче до місця події — на той момент міський голова Андрій Садовий уже написав, куди саме влучили ракети. Дороги були перекриті, тож вони не змогли під'їхати близько. У тому місці вже перебували інші медіа.

“Кореспондент знімав на телефон дим на горизонті. Оскільки ми були далеко, картинка була просто димом у небі, зображення не було детальним. До нас підійшов представник тероборони, почав вимагати видалити зняте. Кореспондент відмовився і ми рушили до машини. Дорогою нас наздогнала машина поліції, вони спинили нас і почали кричати, щоб кореспондент видалив зняте. Їх було двоє, з синім скотчем на рукавах. 

Спершу кореспондент відмовився видаляти відео, а я попросила заспокоїтися і представитися. На що вони підійшли до мене впритул і почали кричати, що немає закону, за яким вони повинні представлятися і зараз нас заберуть в СБУ за "коригування для ворога". Я переклала цю фразу для кореспондента і він видалив відео, щоб уникнути проблем. Проте поліціянти вихопили його телефон і почали перевіряти, що ще він знімав і видаляти вже видалені файли з резервних папок. На прохання віддати телефон на нас знову почали кричати і погрожувати СБУ. Почали переконувати, що бачили в руках кореспондента професійну камеру і вимагали показати і її, хоча камера була в машині з оператором. Врешті ці спроби принили. На прощання вигукнули "тобі головне зняти свій сюжетик", ще щось на образу медіа і поїхали”, — розповіла Оксана Расулова.

За її словами, після цього тероборона неподалік погрожувала розбити камеру оператору, якщо він не сховає її в сумку.

Liked the article?
Help us be even more cool!