ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку журналістку “Аверсу” заблокували на території СБУ. Спецслужба заявила про незаконне проникнення

08.09.2017, 13:04
Фото - "Волинь24"

Управління СБУ у Волинській області заявляє про проникнення 7 вересня на територію спецслужби журналістів місцевого телеканалу “Аверс”, які розпочали проводити відеозйомку автомобілів службового та особистого автотранспорту співробітників управління. СБУ просить засоби масової інформації попередньо узгоджувати проведення фото- та відеозйомок на території управління. Про це повідомляє Управління СБУ у Волинській області на своїй сторінці у Фейсбук.

“Працівники місцевого телеканалу “Аверс”, скориставшись тимчасово відчиненою брамою, проникли на територію стоянки службового та особистого автотранспорту співробітників Управління СБ України у Волинській області та розпочали проведення відеозйомки автомобілів. На прохання оперативного чергового Управління покинути територію, яка є військовою частиною і режимним об’єктом, журналісти відповіли категоричною відмовою та продовжили зйомку. Після чого брама стоянки зачинилась, а на місце події були викликані представники патрульної поліції міста Луцька для з’ясування обставин правопорушення”, - повідомляє СБУ.

Як зазначає облСБУ, керівництво облуправління наголошує на тому, що завжди відкрите для спілкування зі ЗМІ та повсякчасно сприяє у наданні повної інформації задля об’єктивного висвітлення результатів своєї діяльності для громади Волині.

“Одночасно ми звертаємося до представників усіх засобів масової інформації з проханням дотримуватися чинного законодавства у всіх сферах. Зокрема, просимо попередньо узгоджувати проведення фото- та відеозйомок на території Управління, яке є режимним об’єктом”, - зазначає СБУ.

Як повідомляє “Волинь24”, охоронець управління заблокував на території автостоянки СБУ журналістку телеканалу “Аверс” Наталку Поліщук та оператора цього ж каналу, де вони знімали автомобілі. Охоронець закрив ворота автостоянки і викликав поліцію.

В СБУ виданню пояснили, що журналістів заблокували, оскільки ті проникли на режимний об'єкт, не вказавши причин перебування.

Видання нагадує, що СБУ оприлюднила записи телефонних розмов керівника громадського формування “Варта порядку” Олександра Тиводара, в яких він дає вказівки стежити за людьми, а також - купувати спецзасоби.

На одній із плівок зафіксована телефонна розмова Тиводара про передачу знятих відео телеканалу “Аверс”, зокрема Наталі Московці.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко так коментує цей інцидент: “Зрозуміло, що існує суспільний інтерес до того, на яких машинах їздять працівники СБУ. Але дізнатися про них можна було б і без проникнення на територію, тим більше охоронювану (наявність огорожі сама собою передбачає, що територія не є загальнодоступною, а в даному випадку, ще й охоронюваною, тобто якби таке проникнення сприйняли як напад на об’єкт, то воно могло мати і трагічні наслідки). З іншого боку, в цій справі ще варто з’ясувати, чи територія СБУ була ідентифікована як закритий об’єкт під воєнізованою охороною. А те, що журналістам удалося проникнути на нього через “тимчасово відчинену браму”, свідчить про неналежну організацію роботи охоронців”.

Liked the article?
Help us be even more cool!