ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку затримали пропагандиста, раніше засудженого за виправдовування агресії РФ

13.09.2022, 11:41
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру жителю Луцька, який у соцмережах та місцевих засобах масової інформації виправдовував та заперечував збройну агресію Росії проти України, розпочату у 2014 році.

Про це повідомило Управління СБУ у Волинській області.

За даними слідства, лучанин систематично та публічно підтримував дії держави-агресора, виправдовував дії ворога та його збройних формувань, окупаційних адміністрацій та закликав до співпраці з ними. Про це пропагандист писав у соцмережах та заявляв у спілкуванні з іншими громадянами, а також просував російські наративи в місцевих ЗМІ.

Чоловіку повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої 2014 року, зокрема шляхом виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчиненого повторно, з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу України. 

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та наклав арешт на все належне йому майно.

Як повідомила Волинська обласна прокуратура, чоловік був нещодавно засуджений за такі злочини до арешту. Він 4 серпня 2022 року в інтерв'ю одному з телеканалів продовжив просувати думку про правомірність окупації частини України, водночас заперечуючи російську агресію: “То не росія почала війну в  14-му році. Луганщина і Донеччина захотіли відокремитися від України… Зараз українські збройні сили по Донбасу, по Донецьку гатять тими американськими пушками”.

Liked the article?
Help us be even more cool!