ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку судитимуть чоловіка, який поширював у соцмережах російську пропаганду

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканця Нововолинська (Волинська область), який поширював російську пропаганду. Про це повідомляє Управління Служби безпеки України у Волинській області.

За даними слідства, фігурант поширював у забороненій соціальній мережі “Одноклассники” матеріали, у яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, а також глорифікував російську армію.

“У своїх дописах рашистський поплічник возвеличував мертвих росіян, які загинули під час нападу на Україну. Стверджував, що України як такої і немає, а Росія ввела війська всього лише на свою територію”, – повідомляє СБУ.

Також чоловік глорифікував осіб, які 2014 року на Луганщині закликали чинити опір українським військам та спонукали захоплювати адмінбудівлі СБУ.

Слідчі СБУ обвинувачують чоловіка за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру жительці Ізюма, яка під час окупації міста розповсюджувала пропагандистську пресу.

Liked the article?
Help us be even more cool!