ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луганську окупанти демонтували пам’ятники жертвам Голодомору та сталінських репресій

Пам’ятний знак жертвам Голодомору в Луганську. Фото – “Реальна газета”

В окупованому росіянами Луганську демонтували пам’ятні знаки “Жертвам сталінських репресій” та “Жертвам голодомору”, повідомляє “Реальна газета” з посиланням на пропагандистський ресурс ЛИЦ.

Йдеться про два кам’яні пам’ятні знаки, встановлені в парку Пам’яті в центрі міста. На обох були зображені стилізовані хрести.

Як зазначає видання, минулого року в окупованому Луганську з’явилися квіти на пам’ятнику жертвам Голодомору попри те, що пам’ятник був розташований навпроти будівлі, де сидить угруповання “МДБ ЛНР”.

Пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932–1933 років з’явився в Луганську 2008 року. Пам’ятник у вигляді брили чорного граніту, в якому вирізана “арка” з хрестом та написом “Покойтеся зі світом, Голодом зморені” стояв там аж до сьогодні. Угруповання “ЛНР” не робило спроб його прибрати, хоча встановило на вході до зеленої зони свій масивний пам’ятник “Вони відстояли батьківщину”.

Пам’ятник жертвам сталінських репресій встановили в парку Пам’яті, адже в роки “червоного терору” на цьому місці було кладовище, де ховали закатованих та страчених українців. Пізніше кладовище знесли. 

Як повідомляв ІМІ, росіяни на Луганщині та Донеччині вилучили майже всю українську літературу з місцевих бібліотек.

Liked the article?
Help us be even more cool!