ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії затримали шеф-редактора "Sputnik Литва"

05.01.2023, 18:14
Фото – delfi.lt
Фото – delfi.lt

Служба державної безпеки Латвії затримала, а ризький суд заарештував шеф-редактора російського пропагандистського порталу "Sputnik Литва" Марат Касема, повідомляє Delfi.

Касема, який є громадянином Латвії, затримали 3 січня за підозрою в наданні господарських ресурсів кремлівському пропагандистському ресурсу, який перебуває під санкціями Європейського Союзу (ЄС). Розпочато кримінальний процес про можливе порушення санкцій ЄС. Водночас він матиме можливість оскаржити рішення першої інстанції в Ризькому окружному суді. 

Служба державної безпеки Латвії повідомила, що стежила за діяльністю Касема впродовж тривалого часу. Він працює в одному з інформаційних ресурсів підконтрольного Кремлю агентства "Росія сьогодні", яке поширює повідомлення відповідно до інтересів Кремля, зокрема регулярно дискредитує Латвію та її союзників. Після вторгнення Росії в Україну цей ресурс був заблокований у країнах ЄС за виправдання військової агресії Росії та дії щодо дестабілізації ситуації в інших європейських країнах. 

Повідомляється, що Марат Касем кілька років жив і працював в Росії, а до Латвії приїхав наприкінці 2022 року. 

Нагадаємо, 16 січня 2020 року Служба державної безпеки Латвії розпочала кримінальний процес щодо порушення міжнародних санкцій проти кількох латвійців, які створювали контент для інформаційних ресурсів агентства "Росія сьогодні", "Супутник" та Baltnews. Досудове розслідування в справі завершено, і у вересні 2021 року матеріали справи передано до прокуратури. У цій справі були затримані журналісти Baltnews Андрій Яковлєв, Андрій Солопенко та проросійський пропагандист Володимир Ліндерман.

Liked the article?
Help us be even more cool!