ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії поліція затримали журналістів порталу, власником якого є МІА "Россия сегодня"

04.12.2020, 11:42
Фото – Valsts policija
Фото – Valsts policija

Співробітники правоохоронних органів Латвії провели 3 грудня обшуки й затримали кількох співробітників інформаційного агентства Baltnews, повідомляє Delfi.

За словами керівника інформаційного агентства Baltnews Андрія Старікова, правоохоронці провели обшуки й затримали кількох співробітників агентства. "Нам відомо щонайменше про шість людей, деякі не виходять на зв'язок", – сказав він.

Канал стверджує, що співробітникам Baltnews і "Sputnik Латвія" висунуто звинувачення за кримінальною статтею про порушення режиму санкцій ЄС через роботу на МІА "Россия сегодня".

Крім того, був затриманий політичний активіст Володимир Ліндерман. Про його затримання і обшук у нього повідомила партія "Російський союз Латвії" (РСЛ). За даними РСЛ, у Ліндермана вилучено все обладнання – комп'ютер, телефон, диски, а також банківські картки.

Журналістка Алла Березовська у своєму профілі на Facebook повідомила, що також були затримані журналісти Андрій Солопенко та Андрій Яковлєв, які співпрацюють із сайтом Baltnews. Увечері співробітники правоохоронних органів прийшли вже до самої Березовської. Після допитів Солопенка і Яковлєва відпустили.

У Державній службі безпеки Латвії виданню повідомили, що 3 грудня співробітники служби провели санкціоновані процесуальні дії на об'єктах, пов'язаних із сімома особами, в Ризі й околицях столиці. Пресслужба підтвердила, що дії пов'язані з підозрами в порушенні міжнародних санкцій.

"Отримана під час слідства інформація дає підстави підозрювати, що трапилося передання господарських ресурсів особі, проти якої запроваджено санкції ЄС у зв'язку з діями, спрямованими на руйнування територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України", – йдеться в повідомленні.

Також пресслужба відомства зазначила, що був вилучений великий масив інформації, зокрема носії даних і документи. "Щодо осіб застосовано заходи, не пов'язані з позбавленням волі", – йдеться в повідомленні.

У червні 2020 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення заборонити трансляцію в Латвії семи телеканалів групи RT, яка раніше діяла під брендом Russia Today. Своє рішення регулятор пояснив тим, що ці канали перебувають “під фактичним контролем і одноосібним наглядом” Дмитра Кисельова, щодо якого введено санкції.

Власником зареєстрованого в Латвії порталу baltnews.lv є "Росія сьогодні", яким керує Дмитро Кисельов, що перебуває в списку санкцій Євросоюзу і схарактеризований як одна з центральних осіб в урядовій пропаганді, яка підтримує агресію Росії в Україні, зазначили в МЗС Латвії.

Liked the article?
Help us be even more cool!