ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії закрили доступ до всіх пов'язаних з Яндексом сайтів

Національна рада з електронних ЗМІ закрила в Латвії доступ до всіх сайтів, пов'язаних з Яндексом, повідомив голова NEPLP Івар Аболіньш на своїй сторінці в соціальній мережі X (раніше Twitter).

За словами Аболіньша, в майбутньому буде закрито доступ і до Yandex Music, що надає безкоштовний доступ до подкастів та аналогічного контенту, який створюють у Росії підсанкційні особи.

У квітні 2022 року Національна рада з електронних ЗМІ вирішила, зокрема, обмежити доступ у Латвії до сайту yandex.ru та його дзеркальних сайтів.

Не погодившись із рішенням NEPLP, Яндекс подав апеляцію до Адміністративного районного суду, який розгляне заяву письмово 29 лютого 2024 року.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня 2023 року фінські та норвезькі регулятори заборонили російській технологічній групі “Яндекс” та її партнеру Ridetech International (базується в Нідерландах) передавати до Росії будь-які особисті дані клієнтів застосунку Яндексу для замовлення таксі Yango. Таке рішення пов'язане з тим, що на початку вересня Федеральна служба безпеки РФ зможе отримувати дані, що обробляються в роботі таксі, включно із закордонними сервісами Яндексу.

Liked the article?
Help us be even more cool!