ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фінляндія та Норвегія заборонили “Яндексу” передавати дані клієнтів в Росію

Фото - IB Photography / Shutterstock.com
Фото - IB Photography / Shutterstock.com

Фінські та норвезькі регулятори 8 серпня заборонили російській технологічній групі “Яндекс” та її партнеру Ridetech International (базується в Нідерландах), передавати в Росію будь-які особисті дані клієнтів застосунка Яндекса для замовлення таксі Yango, повідомляє Reuters.

Таке рішення пов'язане з тим, що на початку вересня Федеральна служба безпеки РФ отримає право отримувати дані, що обробляються в роботі таксі.

Служба таксі Yango, яка працює в 14 країнах, включаючи Фінляндію та Норвегію, є одним із багатьох сервісів, які пропонує “Яндекс”.

“Існує серйозний ризик для конфіденційності, оскільки російська влада потенційно може стежити за переміщеннями норвезьких громадян через Yango”, — заявив Норвезький органу із захисту даних.

Yango заявила, що вивчає запити від норвезьких і фінських регуляторів і має намір повністю відповідати новим вимогам. В компанії додали, що обробляють дані в суворій відповідності до Загального регламенту захисту даних (GDPR) і законодавства ЄС.

“Законодавчі норми Російської Федерації не поширюються на міжнародний бізнес Yango з організації поїздок і не застосовуються до користувачів Yango, коли вони здійснюють поїздки та використовують додаток за межами Росії”, — йдеться в заяві Yango.

У серпні 2022 року влада Фінляндії конфіскувала активи “Яндекса” у країні, включаючи, як вважають, єдиний дата-центр компанії за межами Росії, після того, як засновник компанії та колишній виконавчий директор Аркадій Волож був внесений до списку санкцій Європейського Союзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!