ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії за тиждень зафіксували три випадки нанесення символів війни Росії проти України

У Латгалії (регіон Латвії. – Ред.) правоохоронці минулого тижня зафіксували три випадки нанесення символів підтримки війни Росії проти України. Йдеться про літеру Z, повідомляє видання Delfi з посиланням на Державну поліцію.

Зокрема, 29 вересня поліція отримала інформацію про те, що в Руґайській волості Балвського краю на ділянці дороги P47 Рудуки – Медні на двох дорожніх захисних бар'єрах були нанесені літери Z зеленою фарбою.

2 жовтня в Даугавпілсі на дереві біля дороги був помічений чорний символ Z. Це зафіксували працівники поліції.

6 жовтня поліцейські виявили намальований символ Z на занедбаній будівлі в Аугшдаугавському краї.

У поліції зазначили, що в усіх згаданих випадках спостерігається використання символіки, що прославляє воєнну агресію та війну, у публічних місцях. За всіма випадками розпочато адміністративні процеси.

Як повідомляв ІМІ, до сусідньої з Латвією Литви з Білорусі 2 жовтня приїхав транзитний потяг Москва – Калінінград з написом на одному з вагонів “Вільнюс – місто Росії”, а на іншому були намальовані чорною фарбою знак російської армії Z та напис “ZOV”. Продовжити рух Литвою цьому потягу дозволили тільки після того, як його начальниця з підлеглими стерли ці символи. У вересні 2024 року в місті Клайпеда (Литва) на низці об'єктів з’явилася символіка, яка використовується Росією під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, – літера Z. 

Liked the article?
Help us be even more cool!