ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії раніше засуджена за підтримку РФ активістка отримала ще один термін

У Латвії Відземський окружний суд засудив прокремлівську активістку Олену Крейле до року в'язниці у справі про виправдання геноциду, злочину проти людяності, миру та воєнного злочину. Про це повідомляє Delfi з посиланням на LETA.

Таке рішення  Відземський окружний суд ухвалив 11 вересня 2024 року, скасувавши рішення суду першої інстанції, який восени 2023 року засудив Крейле до умовного тюремного ув'язнення. 

Вирок можна буде оскаржити у Верховному суді.

Олена Крейле, Фото – LETA

Як нагадує видання, Олена Крейле неодноразово носила у публічних місцях та на публічних заходах сумку із символом Z, яка використовується в Росії як символ підтримки розпочатою Росією війни проти України.

Крім того, вона біля посольства Росії у Ризі висловила підтримку країні-агресору в той час, коли там відбувалася акція протесту проти розпочатої Росією війни в Україні. Крейле регулярно робила й інші провокаційні дії, спрямовані на глорифікацію та виправдання російської агресії, пише видання.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2024 року Ризький міський суд засудив прокремлівську активістку Олену Крейле до трьох років позбавлення волі після того, як її визнали винною в прославленні агресії Росії.

Крейле звинувачують у публічному виправданні воєнних злочинів Росії в Україні, а також геноциду, злочинів проти людяності, злочинів проти миру та воєнних злочинів, скоєних СРСР у Латвії. Вона ще може оскаржити вирок.

Восени 2023 року їй уже призначали умовне покарання у вигляді одного року позбавлення волі за виправдання скоєних Росією воєнних злочинів, але прокуратура оскаржила цей вирок, не погодившись із тяжкістю покарання.

Справу порушили через те, що Крейле регулярно з'являлася на різних публічних заходах, висловлюючи підтримку російській агресії в Україні за допомогою предметів одягу чи аксесуарів.

Liked the article?
Help us be even more cool!