ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії поліція обіцяє реагувати без "жодного жалю" на прославляння агресії РФ

У неофіційний день пам'яті легіонерів, 16 березня, а також у день виборів президента Росії, 17 березня, Державна поліція в Латвії працюватиме в посиленому режимі і зобов'язується "без жодного жалю припиняти будь-які дії щодо прославлення агресії, що вчиняється Росією", заявив начальник Держполіції Арманд Рукс, пише Delfi.

За його спостереженнями, останнім часом у Латвії почастішали вияви підтримки російської агресії і, на його думку, це може бути пов'язане з наближенням виборів.

"Тут, безумовно, робляться якісь спроби створити хороший ґрунт для пропаганди. Ми знаємо, попереду 16 березня, потім одразу 17 березня. Проблем вистачає", – сказав Рукс, підтвердивши водночас, що поліція до цих подій дуже напружено готується.

Він наголосив: підхід правоохоронців буде жорстким.

"Взагалі не допускатиметься вихваляння російської агресії та конкретного військового злочинця. Припинення таких дій буде дуже гострим з нашого боку, звичайно в межах закону", – пообіцяв глава Держполіції.

Для ілюстрації зростальної тенденції виявів підтримки російської агресії в Латвії Рукс розповів, що, наприклад, минулої ночі поліція отримала інформацію про п'ять розміщених у публічних місцях літер Z, які з початку війни в Україні служать символом, що вихваляє російську військову агресію.

Начальник поліції вважає, що зазначені дії, зокрема, покликані перевірити потенціал правоохоронців, тому на кожен такий інцидент служба намагається реагувати якнайшвидше.

Liked the article?
Help us be even more cool!