ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія почала видворяти росіян, які не склали іспит з латиської

У Латвії почався процес видворення громадян Російської Федерації, які втратили право на перебування в країні через невиконання нових вимог, внесених до закону про імміграцію, – не склали тест на знання державної мови та не подали заяву на отримання посвідки на проживання на іншій підставі.

Про це повідомляє естонський державний мовник ERR.

985 людей отримали листи з повідомленням про необхідність залишити Латвію протягом двох тижнів або врегулювати свій правовий статус у Латвії.

В Управлінні в справах громадянства та міграції Латвії уточнили, що дані про осіб, які не виконали вимоги, також були передані до прикордонної служби, яка перевірятиме останнє зареєстроване місце проживання цих осіб і вручатиме їм припис про виїзд, якщо їх вдасться знайти.

У квітні аналогічний процес буде запущений і щодо тих громадян Російської Федерації, які спробували скласти тест на знання латиської мови, але не змогли цього зробити. Такі люди мають можливість подати заяву на отримання дворічної тимчасової посвідки на проживання, щоб скласти іспит з латиської мови протягом цього терміну. Наразі в Латвії налічується близько 2500 російських громадян, які не змогли скласти мовний іспит і не подали заяву на тимчасовий дозвіл на проживання, однак у них ще залишається час, щоб це зробити.

Громадяни РФ також мають можливість отримати дозвіл на проживання на інших законних підставах, таких як шлюб з громадянином Латвії або для возз'єднання сім'ї.

В Управлінні в справах громадянства та міграції Латвії вказали, що російські громадяни, посвідка на проживання яких втратила дію через невідповідність новим мовним вимогам, мають можливість виїхати з країни добровільно. Якщо вони цього не зроблять, застосовуватиметься примусове видворення.

Наразі рішення про примусове видворення ухвалено щодо двох російських громадян.

Більшість громадян РФ, які проживають у Латвії, легалізували свій статус або склавши мовний тест, або переоформивши посвідку на проживання на інших підставах. Частина російських громадян, які проживали в Латвії, вирішили залишити країну.

Liked the article?
Help us be even more cool!