ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києво-Печерській лаврі священнослужителі напали на журналістів "Магнолії-ТБ"

05.11.2021, 10:31

У Києво-Печерській лаврі 4 листопада під час зйомок гасіння пожежі в одному з приміщень монастиря священнослужителі заважали вести зйомку журналістам каналу “Магнолія-ТБ”. Один з них вирвав телефон у журналіста під час прямого ефіру.

Про це повідомляється на сайті “Магнолії-ТБ”.

Як видно на відео, своє незадоволення щодо знімання журналістам озвучив намісник монастиря, митрополит Павло. Пізніше до знімальної групи підійшов чоловік у рясі та силоміць вирвав у журналіста телефон, сказавши, що не поверне телефон.

Журналіст підійшов до священнослужителів і спробував повернути телефон, але митрополит Павло порадив своєму підлеглому “дати по голові” журналісту.

Зрештою, один зі служителів монастиря погодився повернути телефон, проте лише за умови видалення відзнятого матеріалу.

Поліція за фактом перешкоджання журналістській діяльності розпочала кримінальне провадження.

Як встановили правоохоронці, священнослужителі заважали працювати журналісту та намагалися відтіснити його з місця проведення відеозйомки, а також відібрати телефон.

Кримінальне провадження розпочали за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!