ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві жорстоко побили журналіста "Обозревателя"

31.03.2020, 14:54
Фото – фейсбук Романа Груші
Фото – фейсбук Романа Груші

У Києві 27 березня група підлітків побила журналіста інтернет-видання "Обозреватель" Романа Грушу. Про це повідомляється на сайті видання.

Він потребує термінової операції, оскільки в нього чотири переломи обличчя зі зміщенням і кілька черепно-мозкових травм.

Зокрема, у діагнозі хлопця вказано: перелом виличного комплексу, перелом орбіти ока, перелом носа і назоетмоїдального комплексу, а також струс мозку і черепно-мозкові травми.

Видання закликає всіх небайдужих громадян долучитися до допомоги, адже тільки за дорогі імпланти необхідно відразу заплатити 46 тис. гривень.

За словами Романа, напад трапився о 19:30 на вулиці Драгоманова в Дарницькому районі Києва.

"На мене напали і побили троє осіб, незнайомі малолітки. В який божевільний час ми живемо. Сидів на лавці біля під'їзду. Підійшли три особи років 16–18 або близько того. Двоє сіли поруч, один став наді мною. Запитали, чи є цигарки, один одразу ж дістав ніж. Я сказав, що не палю. Почали питати, чи є гроші, що ховаю в кишенях. Я спробував встати", – розповів журналіст.

"Мене одразу штовхнув на лавку той, що стояв зверху. Посипалися образи, погрози. Я помітив, що одна людина біля магазину за цією ситуацією спостерігає. Зрозумів, що це найкращий момент, щоб діяти. Я різко встав, і на мене з усіх боків посипалися сильні удари одразу в голову. Вони явно чимось займалися, тому що били сильно і точно. Начебто спробували мене наздогнати, але побачили, що я підбіг до магазину, і вирішили втекти", – додав він.

За словами Романа, біля магазину він попросив чоловіка-свідка викликати поліцію, але той проігнорував прохання. Реакція співробітниці магазину, куди журналіст зайшов по допомогу, стала ще більш моторошною.

"Зайшов у магазин, поливаючи все кров'ю, навіть не міг викликати швидку, бо залив весь телефон. Попросив продавчиню викликати поліцію і швидку. Вона сказала, що в неї немає телефона і взагалі мені треба йти, бо я відлякую клієнтів. З цього я просто був у шоці. Пізніше вона ще дістала телефон і дзвонила начальству, скаржачись на мене", – розповів Груша.

У результаті потерпілому самому довелося викликати екстрені служби. Його одразу ж шпиталізували. Попереду в хлопця складні операції та безліч нових обстежень.

У себе на фейсбуці Роман Груша повідомив, що на нього напали озброєні грабіжники. 

Журналіст попросив допомоги й оприлюднив номери карток, на які можна перерахувати кошти:

ПриватБанк 4149439002251548;

Монобанк 5375414100027431.

У коментарі ІМІ Роман Груша повідомив, що не пов’язує напад із журналістською діяльністю.

"Я не займаюся резонансними справами, тому не думаю, що міг перейти комусь дорогу. До того ж самі нападники виглядали як люди, які хотіли "розважитись" у такий спосіб", – сказав він.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!