ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали прокремлівського блогера, що переховувався в монастирі УПЦ МП

22.02.2023, 13:00
Фото – Офіс ГПУ
Фото – Офіс ГПУ

У Києві на території одного з монастирів УПЦ МП затримали прокремлівського блогера, який перебував у розшуку за державну зраду. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрюваний почав активно допомагати РФ в проведенні підривної діяльності проти України.

“На виконання завдань своїх російських кураторів він готував та надсилав для публікації статті, в яких висловлював проросійські погляди. Ці публікації розміщувалися на російських сайтах, активно “розганялися” пропагандистами та були доступними необмеженій кількості користувачів. Чоловік заперечував існування України як держави та українського народу. Популяризував та героїзував РФ і її президента. При цьому негативно та упереджено висловлювався про українську мову та культуру”, – повідомляє Офіс ГПУ.

Висновки експертизи підтверджують, зазначає прокуратура, що ці публікації містили заклики до насильства, расової, національної чи релігійної ненависті, дискримінації, інші вияви нетерпимості та ворожнечі, негативно впливали на громадську думку, сприяли поширенню російської пропаганди в Україні та становили загрозу національній безпеці в інформаційній сфері.

У серпні 2022 року йому було повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Після цього він почав переховуватися від правосуддя та був оголошений у розшук.

Правоохорнцям вдалося встановити, що він переховувався на території одного з монастирів УПЦ (МП) в Києві, де його і затримали.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомляє LB.ua з посиланням на джерела в правоохоронних органах, затриманим є Дмитро Скворцов.

Фото – СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!