ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали організаторів російської "фабрики тролів"

09.01.2023, 14:36
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала в Києві прокремлівську "фабрику тролів", яка поширювала в соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовувала воєнні злочини російських окупантів. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, інтернет-агенти як першоджерело використовували телеграм-канал російського пропагандиста Юрія Подоляки, який має більш ніж  2,7 млн підписників. Вони поширювали його публікації через репости або під виглядом "власних" публікацій у соцмережах.

Підривну діяльність на Київщині організували двоє місцевих жителів. Комп’ютерне обладнання для проведення "інформударів" та комунікації з російськими кураторами встановили у власних помешканнях в столиці та Білій Церкві.

"Для масового "покриття" інтернет-простору зловмисники намагалися залучити нових учасників пропагандистського "осередку" Кремля. Щоб збільшувати чисельність "аудиторії", використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювали й коментували дописи з російською пропагандою", – повідомляє СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили мобільні телефони й комп’ютери з доказами злочинних дій.

Двом фігурантам з Києва повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Суд обрав їм запобіжний захід для запобігання ухиленню їх від кримінальної відповідальності. Розслідування триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!