ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали експосадовця, який закликав у соцмережах приєднати східні регіони України до РФ

Служба безпеки України затримала в Києві агента ФСБ, який у соцмережах закликав приєднати східні регіони України до Ростовської області РФ. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Підозрюваним є колишній український посадовець, який у попередні роки працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. Він звільнився з державної служби 2014 року та почав позиціювати себе як “політексперта” й автора видань, у яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

 
 

Фото – СБУ

За даними слідства, відтоді він перебував на прямому зв’язку з одним із керівників 5 служби ФСБ, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України.

Також затриманий, за даними спецслужби, співпрацював з ватажком терористичного угруповання “ЛНР” Леонідом Пасічником, якому надавав “експертні” рекомендації щодо посилення репресій проти українських патріотів у тимчасово окупованому Луганську.

Чоловіка затримали у власному помешканні. Під час обшуків у помешканні та автомобілі підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони й документи, які підтверджують його підривну діяльність на користь РФ, зазначає СБУ.

Комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза підтвердила, що документальні матеріали, підготовлені фігурантом на замовлення ФСБ, спрямовані проти державної безпеки України, зазначає спецслужба.

Крім того, у фігуранта виявлено “відзнаку за взаємодію” від представників держави-агресора, а також заборонену комуністичну та прокремлівську символіку.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:  ⁠ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ⁠ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 15 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!