ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали ексадвоката, пропаганду якого поширювали телеграм-канали "Вагнера"

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру ексадвокату, який у соцмережах публічно закликав до насильницького захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

За даними слідства, фігурант позиціював себе як “лідер громадської думки” та провокував людей до громадських заворушень під виглядом “протестних” мітингів.

Він записував численні відеосюжети, які викладав на власному ютуб-каналі із загальною аудиторією в понад 100 тис. користувачів. У відео він дискредитував вище військово-політичне керівництво України та підбурював громадян до силових дій для повалення конституційного ладу в Україні.

Слідство встановило, що його агітацію підхоплювали інтернет-ресурси спецслужб РФ, серед яких телеграм-канали “вагнерівців”.

“Ворожі пропагандисти подавали сюжети псевдоактивіста як “позицію” пересічних громадян України і тим самим намагалися зашкодити міжнародному іміджу нашої держави. За висновками експертизи, публічні матеріали фігуранта підтверджують його підривну діяльність на користь країни-агресора”, – зазначає СБУ.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Розв'язується питання щодо обрання запобіжного заходу, йому загрожує тюремне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!