ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві заблокували діяльність фінансованої з РФ "ботоферми" – СБУ

09.10.2020, 13:18
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували в Києві діяльність “ботоферми”, яку спонсорували з території Росії. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, підозрювані використовували спеціалізовані апаратно-програмні комплекси для створення і просування фейкових акаунтів у соціальних мережах. 

“Вони розповсюджували неправдиву інформацію для маніпулювання суспільною думкою напередодні місцевих виборів”, – йдеться в повідомленні.

Також СБУ повідомляє, що окремі політичні сили використовували потужності вказаної “ботоферми” для чорного піару проти опонентів.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання. Зокрема, 4 GSM-шлюзи місткістю 32 канали кожен, три сім-банки місткістю 128 каналів, три сім-банки місткістю 32 канали, п'ять VoIP-шлюзів місткістю 32 канали. Також вилучено понад 6 тисяч SIM-карток, чорнові записи реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру.

У межах досудового слідства за ст. 258-3 Кримінального кодексу України слідчі органів безпеки перевіряють факти причетності до функціонування вказаних комплексів представників спецслужб країни-агресора.

Liked the article?
Help us be even more cool!