ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили рекламну агенцію, яка піарила "Л/ДНР" та окупаційну владу Криму

02.09.2021, 13:28
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття в Києві рекламної агенції, яка розробляла інформаційні кампанії для терористичних організацій “Л/ДНР” та окупаційної влади Криму.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Фірма почала працювати над пропагандистськими матеріалами ще у 2014 році. Тоді рекламники розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в ОРДЛО, Криму та поширювали через місцеві ЗМІ. У цих матеріалах були явні заклики до розколу та федералізації України”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях і за місцем проживання фігурантів справи СБУ вилучила  “архіви” агенції за попередні роки. Зокрема, макети та готову продукцію з написами: “Харьковская республика”, “Одесская республика”, “Родина у нас у всех одна – Россия. Глава ДНР А. В. Захарченко” тощо.

“Останнім часом підрядники підготували серію кампаній для сепаратистів з гаслами: “Сохранили мир! Обеспечим стабильность. Крым Единая Россия”, “Весна победы нашей. Крым Единая Россия”, “Год Крымской весны. Наш выбор – наша победа!”, “Прорвем любые блокады. Сергей Аксёнов. Глава республики Крым. Крым новых возможностей”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, агенція в Києві є дочірньою компанією московської фірми й повністю контролюється громадянами РФ.

Наразі СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!