ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили айтівців, які торгували програмами для зламу WhatsApp, Viber і Telegram

08.09.2021, 15:37
Фото – dyvys.info
Фото – dyvys.info

Служба безпеки України припинила діяльність працівників однієї з київських IТ-компаній, які продавали спеціалізовані програми для отримання інформації з комп’ютерів і телекомунікаційного обладнання, а також даних із соцмереж.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, програми дозволяли безперешкодно збирати та передавати інформацію про дії користувачів, включно з даними, які передавалися через месенджери соціальних мереж ВК, Іnstagram, Facebok, WhatsApp, Viber, Telegram чи електронними поштовими ресурсами.

Як встановило слідство, зловмисники збували це програмне забезпечення підприємствам приватного сектору. 

“Усе це начебто для запобігання витоку службової інформації. У подальшому планували його реалізацію також установам державного сектору. За результатами судових експертиз програмне забезпечення визнано спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації”, – повідомляє СБУ.

Під час обшуків в офісному приміщенні ІТ-компанії виявлено та вилучено чорнові записи, листування та документи з доказами протиправної діяльності.

Наразі двом правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!