ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили агента, який допомагав спецслужбам Росії проводити ІПСО проти України

15.11.2022, 15:02
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Києві Служба безпеки України викрила інтернет-агента спецслужб РФ, який поширював пропагандистські матеріали та виправдовував збройну агресію Росії проти України. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці СБУ.

За даними слідства, з початку збройної агресії 53-річний безробітний киянин вступив до складу пропагандистської мережі, яка координується спецслужбами РФ з території АР Крим. Він створив пул антиукраїнських анонімних вебресурсів у соцмережах та телеграм-каналах, які Росія використовувала для проведення інформаційно-психологічних операцій проти України.

“На вказаних ресурсах на постійній основі публікувалися дискредитаційні матеріали стосовно вищого військово-політичного керівництва, а також економічної і технічної допомоги партнерів України. Зловмисник  свідомо поширював неправдиві дані про перебіг бойових дій з метою створення панічних настроїв серед громадян та формування недовіри до дій Збройних сил України”, – зазначає СБУ.

За вказане він сподівався отримати преференції від окупаційної влади в разі захоплення Києва.

Під час проведення обшуку киянина за місцем проживання правоохоронці отримали доступ до його облікових записів, з яких здійснювалось адміністрування антиукраїнських ресурсів.

Експертиза КНДІСЕ Міністерства юстиції України підтвердила, що поширені матеріали виправдовують збройну агресію РФ проти України та глорифікують її учасників. 

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!