ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві вшанували пам’ять загиблого французького репортера Армана Солдіна

16.05.2023, 10:24
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Києві відбувся вечір пам’яті журналіста французького інформагентства AFP Армана Солдіна, який загинув 9 травня 2023 року під час російського ракетного обстрілу поблизу Часового Яру на Донеччині, повідомляє Укрінформ.

Віддати шану загиблому репортеру і згадати найяскравіші сторінки його життя на меморіальний захід прийшли близько сотні колег та друзів.

"Арман був одним з перших журналістів, який добровільно зголосився приїхати до України… Він віддав своє життя, щоб мільйони людей знали, що тут відбувається", – сказав директор Agence France-Presse Фабріс Фрис.

Колеги Солдіна згадували, що він розповідав про жахіття війни з Ірпеня, Бучі, Херсона, часто бував і на Бахмутському напрямку.

За словами журналіста Еммануеля Пешо, який був поряд з Арманом під час обстрілу, "він був дуже серйозним і знав про ризики, але він поїхав до України, тому що хотів показати та розповісти правду про цю війну".

Керівниця офісу "Репортерів без кордонів" у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє повідомила, що французькі слідчі вже прибули до України для розслідування загибелі Армана Солдіна.

"Ми приділяємо багато уваги цій справі, адже вбивство журналіста – це не лише воєнний злочин проти цивільної людини. Журналісти виконують соціальну функцію – надавати правдиву інформацію для суспільства, і Арман Солдін робив це професійно", – сказала Кавельє.

Як повідомляв ІМІ, Арман Солдін загинув від ракетного обстрілу з "Градів" поблизу Часового Яру (Донеччина), про це розповіли колеги, які стали свідками інциденту. Напад стався на околицях міста неподалік Бахмута.

Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. 32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він лежав. Решта команди не постраждала.

Французька прокуратура розпочала розслідування загибелі журналіста французької інформаційної агенції AFP Арман Солдіна.

Арман Солдін народився в Сараєві 21 березня 1991 року, був громадянином Франції. Він почав працювати на AFP як стажист у римському бюро у 2015 році, а потім перейшов до лондонського. Солдін належав до першої команди AFP, яка була відправлена в Україну після початку повномасштабного російського вторгнення, і прибув наступного дня. З вересня він жив в Україні та регулярно їздив на передову.

Liked the article?
Help us be even more cool!