ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві уламки "шахеда" пошкодили собор УГКЦ

Унаслідок масованої атаки безпілотниками на Київ у ніч проти 25 листопада пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Про це повідомляється на сайті Української греко-католицької церкви.

Під час атаки один із “шахедів” був збитий у Дніпровському районі Києва, неподалік собору. Ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Більших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

“Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало”, – розповів директор Будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ Василь Букатюк.

За його словами, також постраждала і резиденція глави церкви: “У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей”.

Крім того, зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру. “В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри”, – зазначив Блаженніший Святослав.

Фото – сайт Української греко-католицької церкви
Фото – сайт Української греко-католицької церкви
Фото – сайт Української греко-католицької церкви
Фото – сайт Української греко-католицької церкви

Нагадаємо, у ніч на 25 листопада Росія випустила по Україні 75 дронів, 74 з яких знищила протиповітряна оборона, з них понад 60 – над Києвом. Постраждали п'ятеро осіб. Ця атака ударними дронами стала наймасованішою за весь час війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!